Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Η αξία των στόχων στη ζωή μας

    Η ζωή του ανθρώπου δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα συνεχές χρονικό διάστημα, που του δώθηκε για πραγματοποιήσει τους στόχους που έχει βάλει. Οι στόχοι αυτοί, είναι ο λόγος που σηκώνεται το πρωί και ξενυχτάει ως αργά το βράδυ, που  θυσιάζει τη διασκέδασή του ετσι ώστε να συνεχίσει το έργο που θα τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία.
    Για να πραγματοποιήσεις φυσικά έναν στόχο σου μπορεί να πάρει χρόνια κατά τα οποία θα παλεύεις ασταμάτητα με τα εμπόδια που θα σε αποκλίνουν απ’ αυτόν. Το τίμημα ωστόσο είναι μηδαμινό μπροστά στην πνευματική γαλήνη που αποκτάς όταν το καταφέρνεις. Αυτή τη ψυχική ανάταση ξεχνάνε πολλοί άνθρωποι που εγκαταλείπουν  τους στόχους τους. Στα μισά της διαδρομής απογοητεύονται και ξαφνικά φοβούνται να προχωρήσουν. Θυσιάζουν όλο τον κόπο τους και ξεκινάνε κάτι άλλο απ’ την αρχή. Αν παρομοιάζαμε τη κατάσταση αυτή με το χτίσιμο ενός σπιτιού θα ήταν η εξής: Κάθε μέρα κολλώντας τούβλο τούβλο μεταξύ τους, χτίζουμε μικρά κομμάτια τοίχου, που θα αποτελέσει  το περίγραμα του σπιτιού. Συνεχίζοντας με το ίδιο μεράκι καθημερινά κατασκευάζουμε και το εσωτερικό του, που συνολικά αποτελεί το μισό του σπιτιού. Ο χτίστης τότε εγκαταλείπει και δεν χτίζει τη στέγη, δεν το βάφει, ούτε το επιπλώνει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το σπίτι ή ο στόχος να μην  ολοκληρωθεί ποτέ και να μείνει μόνο σαν μια ωραία ιδέα που σκεφτήκαμε κάποτε.
  Το φαινόμενο αυτό, παρατηρείται όλο και συχνότερα σήμερα. Οι άνθρωποι έχουν καταλήξει να μην έχουν πια στόχους και όνειρα για το μέλλον, πράγμα που τους κάνει άδειους. Δεν έχουν αυτοπεποίθηση και νιώθουν οτι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Αυτο είναι μια λάθος άποψη , διότι όταν θελεις κατι παρα  πολυ  όλο το σύμπαν συνομοτεί υπερ σου. 
 
Ελένη Καρύδη - Α' Γυμνασίου
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου