Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

«Ένα αγόρι.., ένας δράκος ..ένας κόσμος περιπέτειας..»


  Πρόσφατα διάβασα την τετραλογία του Christofer Paolini  και συγκεκριμένα την «Κληρονομιά». Τα τέσσερα αυτά βιβλία είναι αυτά που με ώθησαν να «μπω» στο μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας. Ο συγγραφέας των βιβλίων ξεκίνησε να γράφει το πρώτο του βιβλίο (Έραγκον) σε ηλικία μόλις δεκαπέντε ετών και έχοντας λάβει μόνο κατ΄ οίκον εκπαίδευση .
  Ο συγγραφέας αντλούσε τις εμπνεύσεις του από την αγαπημένη του πατρίδα τη Μοντάνα. Η πλοκή του βιβλίου είναι τόσο απλή όσο και σύνθετη ταυτόχρονα. Ένα φτωχό χωριατόπαιδο , ο Έραγκον , ανακαλύπτει μια περίεργη γαλάζια πέτρα στην οροσειρά «Ραχοκοκαλιά»  κοντά στο αγρόκτημα όπου ζει. Σύντομα η πέτρα θα ανοίξει και ένας δράκος θα γεννηθεί από εκεί.!

  Ο Έραγκον μαζί με το δράκο του την Σαφίρα θα πάνε στους παράνομους πολεμιστές «Βάρντεν» οι οποίοι και μάχονται ενάντια της αυτοκρατορίας του σατανικού βασιλιά Γκαλμπατόριξ αλλά και το μοχθηρού δράκου του Σρούκιαν. Πολεμάνε εναντίον τους καθώς είναι η μόνη ελπίδα του λαού για ελευθερία μετά από 100 χρόνια καταπιεστικής μοναρχίας.

  Τα τέσσερα βιβλία του Christofer Paolini είναι η  πρώτη και η αγαπημένη μου τετραλογία βιβλίων που έχω διαβάσει. Ο συγγραφέας αποδίδει τους ρόλους ζωντανά και σε βάζει μέσα στο έργο κάνοντας σε να αγαπήσεις τα βιβλία σαν να ήταν δικά σου …

Θα σας πρότεινα να τα διαβάσετε……
 
Νάσος Μπούφης - Α' Γυμνασίου
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου