Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Τέταρτη χρονιά λειτουργίας της κινηματογραφικής ομάδας της Πολύτροπης Αρμονίας(2013-2014)

Εγκαινιάζουμε τις προβολές της κινηματογραφικής ομάδας της Πολύτροπης με μια κλασική πολεμική περιπέτεια, την "Γέφυρα του ποταμού Κβάι".

 
Υπόθεση: Η πολυβραβευμένη με 'Οσκαρ (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, φωτογραφίας, μουσικής, αντρικού ρόλου) "Γέφυρα του ποταμού Κβάι" είναι μια θαυμάσια πολεμική περιπέτεια, γυρισμένη με φόντο την 'Απω Ανατολή στην διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Κεντρικός άξονας της ταινίας είναι η σύγκρουση δύο στρατιωτικών με διαφορετική νοοτροπία και κουλτούρα: του επικεφαλής των 'Αγγλων αιχμαλώτων πολέμου συνταγματάρχη Νίκολσον και του διοικητή του ιαπωνικού στρατοπέδου αιχμαλώτων όπου κρατούνται, του συνταγματάρχη Σάιτο.
  Ο Σάιτο θέλει να κατασκευαστεί, πάσει θυσία, μια σιδηροδρομική γέφυρα στρατηγικής σημασίας από τους 'Αγγλους στρατιώτες. Για να τους αναγκάσει να συμμορφωθούν με τις εντολές του, συμπεριφέρεται σκληρά στους αιχμαλώτους. Από την άλλη πλευρά, ο Νίκολσον, παρόλο που ζητάει πεισματικά να εφαρμοστούν οι όροι της συνθήκης της Γενεύης, θεωρεί την κατασκευή της γέφυρας ως έργο αντάξιο της βρετανικής περηφάνειας. 'Ομως, ακριβώς επειδή η γέφυρα είναι μεγάλης στρατηγικής σημασίας, στις επιδιώξεις των δύο συνταγματαρχών παρεμβάλλεται η επιθυμία του Βρετανικού Στρατηγείου 'Απω Ανατολής, που έχει αναθέσει σε μια ομάδα κομάντος, υπό την ηγεσία του ταγματάρχη Γουόρντεν, την ανατίναξη της γέφυρας...
 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου